Wat is SEO - Online meer bezoekers

Wat is SEO? zoekmachine-optimalisatie of SEO is:

zoekmachine optimalisatie of wat is het? SEO is het optimaliseren van websites en apps voor zoekresultaten binnen de zoekmachine. SEO staat voor Search Engine Optimization, of zoekmachine optimalisatie, door actief de site te optimaliseren door het verbeteren van interne en externe factoren (techniek, content, autoriteit). Meer bezoekers naar je Website of webshop leiden is het doel. Doormiddel van de optimalisatie van relevante zoekwoorden (keywords of trefwoorden) kunnen potentiële bezoekers de site binden in de zoekmachines. SEO is een organische methode om het domein hoger in de zoekmachines te krijgen. SEA is het omhoog komen van de positie. De weergave van SEA wordt bovenaan bij de zoekresultaten weergegeven.

Verschillende methodes:

Content optimalisatie:
Het optimaliseren van de content op de site.
Denk hierbij aan teksten, afbeeldingen enzovoort.
Zoekwoorden optimalisatie - beter vindbaar online
Zoekwoorden optimalisatie – beter vindbaar online

 

Pagina optimalisatie:
Dit is deels aansluitend op de content optimalisatie. Een pagina indeling/lay-out, duidelijkheid van leesbaarheid en gebruiksvriendelijkheid.Weergaven snelheid, laadtijd:
Wanneer een pagina een langdurige laadtijd heeft. De gewenste laadtijd is maximaal 3 sec. Dit heeft te maken met de feit dat mensen een beslissing maken binnen 3 sec of hij zij u Website blijft bezoeken. Indexering van de pagina`s kan hierdoor worden stopgezet of gehinderd.Gebruiksvriendelijkheid:
Door online testen, scripts wordt gekeken of een Website voldoet aan alle standarts voor gebruiksvriendelijkheid. Denk dan aan leesbaarheid, weergaven van afbeeldingen, blokverdelingen en ga zo maar door.
Wat is Zoekmachine optimalisatie
Wat is Zoekmachine optimalisatie ook bekend als SEO optimalisatie – wat is SEO optimalisatie

 

Optimalisatie in en om de website

Externe verwijzingen:
Verwijzingen met links naar externe Websites die aansluiten op de content van de betreffende pagina.Interne verwijzingen:
Binnen de Website verwijzen naar gerelateerde pagina`s om efficiëntie te creëren voor de gebruiker.Menu structuur:
Duidelijke menu structuur met duidelijke benamingen die gerelateerd zijn aan het bedoelde zoekwoord.Linkbuilding:
Externe domeinen die gerelateerde content hebben. Deze verwijzingen met een link naar de betreffende website & specifieke pagina`s.

Sitemap:
De Sitemap is een soort stamboom van de website. Een map van de site, alle pagina`s, post’s, afbeeldingen enzovoort worden hiermee duidelijk inzichtelijk voor zoekmachines.

Wat is SEO - zoekmachine optimalisatie
Wat is SEO – zoekmachine optimalisatie

 

Google Services

Google mijnbedrijf:

 Mijn bedrijf is een geweldige tool verzorgt door Google. Middels een gratis aanmelding kunt u zich aanmelden om op map’s en in de zoekresultaten weergegeven te worden. Dit heeft voornamelijk invloed op de lokale vindbaarheid van de Website.

Google webmaster tools:
Hiermee kan data worden ingegeven en ingezien voor de optimalisatie van de website. Hierbij kunt u denken aan het aanmelden en/of verwijderen van een url of Sitemap en veel meer.

Google Analytics:
De naam zegt het eigelijk al analytics, het analyseren van de genomen stappen en de resultaten. Hier kan inzicht worden gecreëerd op het effect van de genomen stappen. Niet enkel de al genomen stappen, maar ook de te nemen stappen kunnen vanaf hier worden gericht.

Content en titels:

Blogs schrijven:
Bloggen is een goede methode voor content flow. Constante toevoegingen en bewegingen binnen de Website. Dit zorgt voor hogere indexering en meer content om gevonden te worden.Goede benamingen:
Wanneer u naar voren komt in de zoekresultaten zult u middels de benamingen de potentiële bezoeker tot bezoeker maken. En nog veel meer, dit zijn denk ik wel de meer bekende methodes. Wanneer de kennis hiervan niet in huis is denk na over externe kennis. De kwaliteit is belangrijker als de hoeveelheid.
Comments are closed.